Your address will show here +12 34 56 78
Rocket Workshop este evenimentul care a pus în lumină latura tehnică a asociației EUROAVIA București...

...câștigându-și astfel statutul de eveniment cu tradiție prin numărul considerabil de participanți pe care îi mobilizează și obiectivul final pe care îl promovează: crearea unui rachetomodel!
Durata evenimentului este de trei zile, timp în care studenții sunt divizați în echipe și asistați pentru a crea o rachetă. Înainte de construirea efectivă a rachetei, participanții vor urma cursuri ce acoperă noțiuni de aerodinamică necesare pentru realizarea unui model funcțional, urmând apoi generarea conceptului, etapă desfășurată cu îndrumarea unei echipe de traineri.
         În ultima zi rachetele vor fi lansate într-un loc special amenajat, iar racheta care atinge cea mai mare înălțime și se întoarce la sol fără a distruge oul de prepeliță integrat în aceasta, va câștiga competiția.
What we do
VIZIUNEA
În prezent, evenimentul este marcat de o evoluție vizibilă, fapt remarcat la ediția 2018 când echipa tehnică a asociației a proiectat o rachetă realizată din materiale compozite, cu o motorizare mai puternică față de cea anterioară, stabilind o nouă performanță în ceea ce privește designul și altitudinea atinsă. Organizația urmărește introducerea unor tehnologii avansate de construire a rachetelor, de tipul 3D printing, pentru ca experiența studenților să fie cât mai completă.
  • Text Hover
  • Text Hover
What we do
SCOP
Prin organizarea acestui eveniment, EUROAVIA București își propune introducerea elementului tehnic în proiectele asociației, dar mai ales implicarea studenților din întreaga Universitate ”POLITEHNICA” București într-o activitate ce are menirea de a le dezvolta abilitățile sociale și de gestionare a unui proiect, de asemenea stimulând munca în echipă.
În același timp, Rocket Workshop aduce vizibilitate asociației, momentul lansării rachetelor fiind deschis publicului larg.

 OBIECTIVE

Conceperea unui proiect atractiv prin care să fie prezentată activitatea echipei tehnice din cadrul asociației
Dezvoltarea modalităților de construcție a rachetelor prin implementarea altor tehnici și a altor materiale
Stimularea lucrului în echipă
Networking