Departamentele
EUROAVIA București

1. Departamentul IT

Ce facem noi?

Într-o eră guvernată de tehnologie, un adevărat ocean digital, EUROAVIA București este sprijinită de un pilon categoric în drumul spre dezvoltare: Departamentul IT. Acesta asigură eficiența și simplitatea desfășurării evenimentelor, proiectelor și a tuturor activităților întreprinse în cadrul asociației.

Membrii echipajului care se vor aventura în această călătorie vor avea oportunitatea de a explora unelte software ca G-Suite, dar și diverse limbaje de programare, precum și componenta hardware de care dispune asociația, microcomputere și microprocesoare.

obiective

Obiectivele acestei echipe sunt reprezentate de:

 • Administrarea și inovarea site-ului www.euroavia-bucuresti.ro;
 • Suportul administrativ și legal prin crearea bazelor de date;
 • Elaborarea unor sisteme de statistici benefice evoluției activităților Asociației;
 • Dezvoltarea aplicațiilor și a site-urilor necesare pentru susținerea evenimentelor Asociației.

Printre uneltele software pe care le vom utiliza se regăsesc WordPress, G-Suite, Matlab,  MySQL, Linux, Python,  și alte aplicații care facilitează buna funcționare a departamentului.

2. Departamentul DESIGN

Ce facem noi?

Provocarea departamentului de Design este aceea de a crea diverse elemente grafice ce ies din anonimatul fluxului zilnic de informații. Rolul acestui departament este de a prelua ideea unui eveniment sau a unei activități și de a o transpune într-un concept vizual de impact.

Acest departament este o componentă indispensabilă a Asociației, reușind să aducă la viață ideile pe care ne dorim să le transmitem.

Obiective

Activitatea departamentului constă în:
 • Crearea conceptelor vizuale pentru evenimentele Asociației;
 • Realizarea materialelor de promovare și promoționale;
 • Realizarea și editarea de conținut video.
Prin urmare, dacă printre pasiunile tale se numără grafica digitală sau îți dorești să dobândești noi aptitudini, te așteptăm în echipa noastră. Pentru a asigura o uniformizare a cunoștințelor membrilor echipei de Design, se vor organiza diverse training-uri dedicate suitei Adobe de editare foto-video.

3. Departamentul SOCIAL MEDIA

Ce facem noi?

Zilnic suntem angrenați în mediul online, pe diverse rețele de socializare în mod special, iar mult conținut pe care îl întâlnim este plictisitor sau pare irelevant.

Într-o mare de informație, departamentul Social Media caută să ofere urmăritorilor conținut relevant, sub o formă cât mai atractivă. Astfel, vocile membrilor echipei contribuie activ în crearea imaginii Asociației.

Apelăm la creativitatea membrilor departamentului, la capacitatea de a prezenta activități și informații atât prin texte, cât și prin asocierea cu mijloace media diverse. Abilitățile organizatorice pot reprezenta un atu, cât și dorința de a lucra și evolua într-o echipă deschisă.

Obiective

Departamentul Social Media are în administrare principalele canale de comunicare online, Facebook, LinkedIn, Instagram, aplicând un plan de promovare complex ce are în vedere creșterea organică.

Activitatea departamentului constă în:
 • Promovarea de proiecte atât interne, cât și externe, a partenerilor media și a sponsorilor;
 • Verificarea veridicității informațiilor ce urmează a fi expuse;
 • Colaborarea constantă cu departamentul Design;
 • Prezentarea activității Asociației în funcție de grupul țintă.
 

4. Departamentul COMMUNICATION

Ce facem noi?

Vă întrebați vreodată cine sunt oamenii din spatele cuvintelor EUROAVIA București? Fie că este vorba despre articolele pentru site, newsletter sau diverse documente de prezentare, membrii din acest departament sunt cei care dau voce Asociației, folosind diferite strategii de abordare și canale de comunicare. 

Departamentul Communication este în căutare de persoane creative, care acordă o mare atenție detaliilor și pentru care pragmatismul este un punct forte. Alătură-te echipei și vei căpăta pe parcurs abilitățile cheie ale unui EUROAVIAn.

Obiective

 Activitatea departamentului constă în:
 • Crearea de conținut adecvat grupurilor țintă;
 • Facilitarea oportunităților de învățare;
 • Colaborarea constantă cu departamentele Design și IT.

Obiectivul principal al departamentului este de a livra conținut informațional relevant pentru comunitate, facilitând comunicarea eficientă între Asociație și profesori, Alumni, parteneri, filiale EUROAVIA pe plan internațional.

Ce facem noi?

Departamentul LEGAL reprezintă fundația legislativă a Asociației. El are ca principală responsabilitate asigurarea că atât organizația, cât și acțiunile acesteia, sunt în conformitate cu regulile și reglementările la care este supusă de către legislația românească. Acest lucru conferă veridicitate și plasează Asociația într-un cadru formal și oficial.

În esență, obiectivul departamentului este de a face procesul birocratic cât mai eficient și rapid, astfel încât evenimentele sa fie organizate într-un cadru legitim și oficial, având un suport legal.

Obiective

Activitatea departamentului constă în:

 • Asigurarea suportului logistic din punct de vedere legal;
 • Colectarea și centralizarea datelor;
 • Verificarea contextului legal, cât și a veridicității actelor.

Dacă ești o persoană responsabilă și cu o dezvoltată gândire critică, atunci ești potrivit pentru acest departament. De asemenea, dacă nu ești familiar cu această arie birocratică, te încurajăm spre a dezvolta împreună abilitățile necesare în cadrul departamentului.

6. Departamentul FUNDRAISING

Ce facem noi?

Pentru buna organizare a asociației și pentru toate proiectele pe care le dezvoltăm avem nevoie de componenta financiară și anume de aceasta la capacitatea sa maxim posibilă. Ne place să credem că departamentul Fundraising este componenta cea mai rațională a organizației noastre, întrucât asigură și gestionează resursa financiară a acesteia.

Echipa Fundraising se află sub supervizarea trezorierului și în colaborare strânsă cu toate celelalte departamente ale Asociației. Aceasta are ca principal scop identificarea și prioritizarea necesităților financiare pentru desfășurarea tuturor activităților EUROAVIA București.

Obiective

Activitatea departamentului constă în :

 • Conceperea strategiei de abordare a partenerilor Asociației;
 • Asigurarea componentei financiare necesare;
 • Planificarea alocărilor de fonduri din bugetul Asociației.

Printre atuurile pe care ne-ar plăcea să le identificăm la viitorii membrii ai departamentului Fundraising se enumeră gândirea critică și abilități bune de comunicare. 

Webp.net-resizeimage

7. Departamentul tEHNIC

60297206_2665204843496817_3193824366630535168_o

Ce facem noi?

Suntem cu toții conștienți că la fundația unei cariere de succes în domeniul ingineriei aerospațiale se află o pregătire temeinică ce îmbină atât cunoașterea noțiunilor teoretice, cât și aplicarea lor. Astfel, în cadrul departamentului tehnic veți avea ocazia de a vă manifesta spiritul creativ prin conceperea și proiectarea unor idei, adiacente domeniului aerospațial. 

Departamentul Tehnic își propune să dezvolte și să perfecționeze atât abilitățile tehnice, cât și cele organizatorice ale membrilor, alături de un colectiv ce poate reprezenta Asociația în cadrul diferitelor concursuri tehnice specifice profilului facultății.

Obiective

Activitatea departamentului constă în:
 
 • Realizarea unor aeromodele cu scopuri variate;

 • Research pe numeroase teme de interes din domeniul aerospațial;

 • Organizarea și participarea la diverse training-uri tehnice menite să dezvolte hard skill-urile membrilor. 

În cadrul acestui departament, membrii vor avea oportunitatea de a lucra cu programe precum OpenRocket și Catia. Chiar dacă precizia și atenția la detalii constituie două abilități importante ale unui viitor membru al departamentului, acestea pot fi dezvoltate pe parcursul activității din cadrul noului an universitar.

8. Departamentul LOCAL EVENTS

Ce facem noi?

Activitatea departamentului Local Events este dovada vie că buna organizare a evenimentelor și expunerea industriei către studenți se îmbină perfect.

Echipa Local Events își propune să susțină partea logistică atât de necesară organizării evenimentelor marca EUROAVIA. De asemenea, acest departament dorește să formeze și să consolideze relația dintre studenți și domeniul pentru care se pregătesc.

Obiective

Activitatea departamentului constă în:

 • Organizarea de Vizite Tehnice;

 • Organizarea SUCCESS TALKS;

 • Organizarea SCIENCE TALKS;

 • Asigurarea suportului logistic în cadrul evenimentelor.

Deși buna comunicare în echipăgândirea analiticăeficiența  și  creativitatea sunt calități care ar ajuta un nou membru Local Events, acestea, și nu doar atât, pot fi dezvoltate în cadrul activității departamentului.

9. Departamentul SOCIAL EVENTS

Ce facem noi?

EUROAVIA București își dorește să creeze contexte de dezvoltare și interacțiune pentru membrii săi, având ca scop formarea unei comunități stabile. Astfel, au luat naștere activități precum cele de teambuilding, seri de comunitate sau competiții sportive, specifice departamentului Social Events.

În calitate de membru al acestui departament, vei avea în vedere organizarea evenimentelor aferente asociației și o desfășurare cât mai eficientă a acțiunilor din cadrul acesteia.

Obiective

Obiectivele principale pe care ne dorim să le îndeplinim sunt:

 • Formarea unei comunităţi unite;

 • Dezvoltarea părţii sociale a membrilor Asociaţiei;

 • Consolidarea unei comunităţi unite de Alumni;

 • Încurajarea lucrului în echipă și a comunicării.

Ești o persoană creativădedicată, empatică și deschisă spre cele mai îndrăznețe idei? Dacă răspunsul este da, atunci sigur te vei integra cu ușurință în echipa Social Events.

10. responsabil tRAINING

Ce facem noi?

Responsabilul de training se ocupă de planificarea și realizarea sesiunilor de training din cadrul Asociației EUROAVIA București, ținând cont de nevoile acesteia. Totodată, acesta reprezintă o resursă ce contribuie la buna desfășurare logistică a evenimentelor sau a sesiunilor de training.

Obiective

Obiective:
Identificarea nevoilor de SOFT SKILLS și HARD SKILLS specifice departamentelor;


 • Organizarea și facilitarea training-urilor interne;

 • Formarea unei rețele cât mai ample de traineri;

 • Formarea membrilor prin intermediul training-urilor.

Ai întrebări sau vrei să colaborezi cu noi?