Proiectele
EUROAVIA București

AEROCONSULT

56279961_2590521624298473_5233349248526843904_o

Descriere

AEROCONSULT este un târg de oportunități și reprezintă produsul nevoii de interacțiune dintre mediul academic și cel profesional. Acesta se desfășoară sub forma unor standuri și prezentări unde studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială au parte de un prim contact cu reprezentanți ai companiilor de top din industrie.

Acest proiect le oferă posibilitatea de a dialoga cu invitații noștri în scopul găsirii unui job sau al unui internship fiabil dorințelor lor. Presărat cu scurte pauze, dorim să oferim evenimentului un aspect prietenos și primitor fără a-i pierde în schimb din profesionalism.

Scop

Oportunitatea de a intra în legătură cu industria aerospațială, facilitând astfel contactul dintre viitorii ingineri și reprezentanții companiilor. Dorind ca interacțiunea să fie cât mai naturală și transparentă, evenimentul aduce un plus față de clasicul “târg de joburi”, prin dezvoltarea conceptului de Open Panel Discussion.

 Acesta reprezintă un dialog între reprezentanții companiilor și studenți, conceptul fiind o inovație prin simplitatea și echitabilitatea pe care o aduce în ajutorul transmiterii de informații.

Aircraft Workshop

WhatsApp Image 2020-12-15 at 00.02.58 (1)

Descriere

Aircraft Workshop este un eveniment care, asemenea Rocket Workshop, aduce în scenă latura tehnică a asociației EUROAVIA București, oferind astfel studenților noi oportunități de a-și demonstra și dezvolta abilitățile tehnice, cu obiectivul final de a realiza un aeromodel! Pe durata celor trei zile ale workshop-ului, participanții vor participa la o lecție despre lucrul în echipă și gestionarea unui proiect

Activitate susținută de o echipă de traineri ai EUROAVIA, unde participanții vor deprinde cunoștințele teoretice necesare proiectării aeromodelului și, în ultima zi, vor iniția lansarea avioanelor, așteptând apoi jurizarea.

Scop

Stimularea interesului studenților pentru competiții Dezvoltarea departamentului tehnic Aplicarea cunoștințelor acumulate în cadrul cursurilor teoretice într-un mediu prietenos Networking și stimularea lucrului în echipă Susținerea și încurajarea aeromodelismului printre studenți Îmbunătățirea capacității de comunicare

Scopul acestui eveniment este de a oferi studenților posibilitatea de a deprinde cunoștințele tehnice necesare construirii unui aeromodel, în același timp dorindu-se testarea capacității de a lucra în echipă, cu scopul îmbunătățirii acesteia, precum și a abilităților de comunicare.

Rocket Workshop

WhatsApp Image 2020-12-15 at 00.25.41

Descriere

Rocket Workshop este evenimentul care a pus în lumină latura tehnică a asociației EUROAVIA București câștigându-și astfel statutul de eveniment cu tradiție prin numărul considerabil de participanți pe care îi mobilizează și obiectivul final pe care îl promovează: crearea unui rachetomodel! Durata evenimentului este de trei zile, timp în care studenții sunt divizați în echipe și asistați pentru a crea o rachetă. 

Înainte de construirea efectivă a rachetei, participanții vor urma cursuri ce acoperă noțiuni de aerodinamică necesare pentru realizarea unui model funcțional, urmând apoi generarea conceptului, etapă desfășurată cu îndrumarea unei echipe de traineri.

Scop

Prin organizarea acestui eveniment, EUROAVIA București își propune introducerea elementului tehnic în proiectele asociației, dar mai ales implicarea studenților din întreaga Universitate ”POLITEHNICA” București într-o activitate ce are menirea de a le dezvolta abilitățile sociale și de gestionare a unui proiect, de asemenea stimulând munca în echipă.

În același timp, Rocket Workshop aduce vizibilitate asociației, momentul lansării rachetelor fiind deschis publicului larg. Organizația urmărește introducerea unor tehnologii avansate de construire a rachetelor, de tipul 3D printing, pentru ca experiența studenților să fie cât mai completă.

Head Start Session

126483527_4031100526907235_7904023134443476572_o

Descriere

Head Start Session este un eveniment de training dedicat noilor membri ai Asociației, care se desfășoară pe durata unui weekend în cursul lunii octombrie. Prin intermediul studiului neconvențional, tinerii au deprins abilități în domeniul comunicării, reușind la final să recunoască diferențele dintre tipurile de comunicare, să afle ce reprezintă ascultarea activă, dar și să ofere feedback la rândul lor. 

Alături de o echipă avizată, formată dintr-un trainer cu experiență și unul aflat la început de drum, grupele au dus la bun sfârșit toate provocările ce le-au fost puse înainte. Proiectul final în care tinerii au avut contact cu realitatea a fost simularea organizării unui eveniment propriu ce trebuia pus la punct într-un timp limită.

Scop

Activitățile desfășurate în cadrul evenimentului au ca scop atât autocunoașterea, precum și dezvoltarea personală și deprinderea abilităților de lucru în echipă. Având în vedere că unul dintre obiectivele evenimentului este continuitatea, training-urile sunt organizate de către traineri avizați împreună cu trainerii interni ai Asociației.

Scopul evenimentului, dincolo de caracterul său social, a fost unul didactic despre care putem spune că a fost atins. Astfel, în urma acestei perioadei scurte, dar intense, noii membri au avut parte de numeroase activități ce au facilitat atât dezvoltarea abilităților lor, precum și pregătirea pentru evenimentele ce vor urma.

Bespoke Marketing Plans

We'd love to share

Maecenas consequat, dolor eget pharetra the all imperdiet, dolor urna luctus urna, id porta tellus leo nec nisl purus risus, vel vestibulum semytu commo vitae. Fusce vel arcu quam. anyti Nulla euismod a mi euot elentum.
Lorem ipsum dolor sit amet, congt the off tetur adipiscing elit. Mauris iaculis nec justo frwac fermen quisque rhoncus nisi sed suscit curus. Donec porta metus porta.

Stay Connected

Lorem ipsum dolor sittu olrot amet, consectetur adip scing elit. Proin rutrum euis the mod dolor, ultricies aliq luam ekolor.

Think Ahead

Lorem ipsum dolor sittu olrot amet, consectetur adip scing elit. Proin rutrum euis the mod dolor, ultricies aliq luam ekolor.

EUROAVIA Speakers Corner: Unmute yourself!

Descriere

Născut ca o reinterpretare a unui vechi eveniment EUROAVIA București,
EUROAVIA Speakers Corner se va afla, la finalul acestui an, la prima ediție. Acesta va
consta într-o competiție de public speaking pe echipe de la diferite universități.

Pentru cea de-a treia ediție, acest eveniment își propune să își canalizeze resursele spre a găsi un echilibru între dificultatea temei abordate și procesul de însușire a soft-skills-urilor. De asemenea, dorim să adaptăm cu succes conceptul pentru desfășurarea în mediul online, nealterându-i scopul inițial.

Scop

Scopul evenimentului este de a acoperi o nevoie a studenților din generațiile noi: dezvoltarea abilității de a vorbi în public, implicit de a căpăta mai multă încredere în a-și face vocea auzită.

Proiectul este destinat dezvoltării pe plan comunicațional al studenților. Acesta are la bază abilitățile de public-speaking ca unealtă principală în formarea unor deprinderi vitale pentru comunicarea ideilor de către un tânăr inginer la locul de muncă.

Bespoke Marketing Plans

We'd love to share

Maecenas consequat, dolor eget pharetra the all imperdiet, dolor urna luctus urna, id porta tellus leo nec nisl purus risus, vel vestibulum semytu commo vitae. Fusce vel arcu quam. anyti Nulla euismod a mi euot elentum.
Lorem ipsum dolor sit amet, congt the off tetur adipiscing elit. Mauris iaculis nec justo frwac fermen quisque rhoncus nisi sed suscit curus. Donec porta metus porta.

Stay Connected

Lorem ipsum dolor sittu olrot amet, consectetur adip scing elit. Proin rutrum euis the mod dolor, ultricies aliq luam ekolor.

Think Ahead

Lorem ipsum dolor sittu olrot amet, consectetur adip scing elit. Proin rutrum euis the mod dolor, ultricies aliq luam ekolor.

Winter Camp

DSC_0104

Descriere

Winter Camp este cel de-al doilea eveniment de training al Asociației și se desfășoară la munte, timp de un weekend (vineri, sâmbătă, duminică), în luna februarie, fiind destinat membrilor din departamentele Asociației. 

Winter Camp nu este doar despre dezvoltarea individuală a EUROAVIenilor, ci şi despre formarea unui grup unit. Prin urmare, participanții s-au aflat în ipostaza de a lucra în echipe în vederea completării sarcinilor ce le-au apărut în cale.

Scop

Acesta își propune să ofere un mediu prielnic în care membrii să interacționeze între ei și totodată să aprofundeze, prin activități practice, cunoștințe despre importanța comunicării, lucrului în echipă și autocunoașterii.

În cadrul evenimentului, membrii Asociației iau parte la diverse activități menite să le dezvolte abilități precum cele de leadership, gestionarea timpului și, de asemenea, au avut ocazia să acumuleze cunoştințe despre organizarea unui proiect.

Vizite Tehnice

15626270_1538149709535675_54607910105415478_o

Descriere

Vizitele Tehnice sunt evenimente realizate cu recurență de către departamentul Local Events, adresate tuturor studenților Facultății de Inginerie Aerospațială care doresc să ia contact cu domeniul pentru care se pregătesc.

 

În cadrul acestor Vizite Tehnice, reprezentanți ai companiilor oferă un tur informativ al diverselor arii de activitate de care dispun, corelând noțiunile din facultate cu exemple relevante de actualitate. Astfel, se creează un mediu propice fundamentării cunoștințelor, dar și acumulării de noi informații cu caracter profesional.

Scop

  • Crearea unui cadru propice învățării și descoperirii de noi oportunități;
  • Consolidarea relației dintre studenții Facultății de Inginerie Aerospațială și industrie;
  • Familiarizarea studenților cu dinamica de lucru din cadrul companiilor.

Ediții anterioare

Pentru desfășurarea acestor evenimente, EUROAVIA București a avut parte de sprijinul următoarelor companii și instituții : Blue Air, ROMAERO S.A., TAROM, Turbomecanica, INCAS, COMOTI, Muzeul Național al Aviației Române, Airbus Helicopters Ghimbav, IAR Brașov, AEROSTAR S.A. Bacău, Avioane Craiova S.A., CCIZ Craiova.

Bespoke Marketing Plans

We'd love to

Maecenas consequat, dolor eget pharetra the all imperdiet, dolor urna luctus urna, id porta tellus leo nec nisl purus risus, vel vestibulum semytu commo vitae. Fusce vel arcu quam. anyti Nulla euismod a mi euot elentum.
Lorem ipsum dolor sit amet, congt the off tetur adipiscing elit. Mauris iaculis nec justo frwac fermen quisque rhoncus nisi sed suscit curus. Donec porta metus porta.

Stay Connected

Lorem ipsum dolor sittu olrot amet, consectetur adip scing elit. Proin rutrum euis the mod dolor, ultricies aliq luam ekolor.

Think Ahead

Lorem ipsum dolor sittu olrot amet, consectetur adip scing elit. Proin rutrum euis the mod dolor, ultricies aliq luam ekolor.

SUCCESS TALKS

Descriere

SUCCESS TALKS-urile sunt evenimente realizate cu recurență de către departamentul Local Events, adresate tuturor studenților care doresc să afle ce presupune cariera unui inginer de succes. 

 

Invitații acestor evenimente îndeplinesc cel puțin una din condițiile următoare: sunt absolvenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială și activitatea lor din prezent are strânsă legătură cu domeniul aviației sau al spațiului. În cadrul unei prezentări de o oră, aceștia le expun studenților atât parcursul și motivația lor academică, cât și provocările întâmpinate de-a lungul carierei, după finalizarea studiilor.

Scop

  • Crearea unui cadru propice învățării și descoperirii de noi oportunități;
  • Consolidarea relației dintre actualii studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială și absolvenții acesteia;
  • Facilitarea unui context de discuție motivant și încurajator pentru studenți.

Ediții anterioare

Pentru desfășurarea acestor ediții, EUROAVIA București s-a bucurat să aibă alături ca invitați următoarele persoane:

 

Ing.Radu Bondar- CNAB 

Dr.Sandor Kruk, Dr.Marco Sirianni, Dr.Tim Rawle-ESA & Dr.Laurențiu Caramete-ISS

Ing.George Stoian & Ing.Călin Delimarian- Alten Delivery Center Bucharest

Ing.Marian Jean Marinescu- Membru al Parlamentului European

Ing.Claudia Vîrlan- AACR Sef Serviciu Navigatie Aeriana

Prof.Dr.Ing.Octavian Thor Pleter

Tom Leene- CEO FokkerAi întrebări sau vrei să colaborezi cu noi?