Your address will show here +12 34 56 78
 • Now You Know Us

  DebateX Unity

  Debate X Unity 2019 reprezintă cea de-a doua ediție a evenimentului ce se va desfășura în perioada 6-8 decembrie.

 • We Are Back

  Aflat la a doua iterație, evenimentul își propune să adune un număr de 45 studenți pasionați și dornici de a explora limitele domeniului aerospațial, cu scopul de a da naștere unor idei ce pot aduce un plus de valoare industriei.

Temă

Această ediție a DebateX are ca temă de discuție conceptul de „Supersonic Aircraft”.

Comitete

Pentru ca la sfârșitul evenimentului să se contureze o idee cât mai clară asupra temei de dezbatere, participanții vor fi divizați în trei comitete:

 • Comitetul “Research”;
 • Comitetul “Development”;
 • Comitetul “Regulations”.

Training

Deoarece ne dorim ca parcursul participanților în cadrul acestui eveniment să fie cât mai complet și să le oferim acestora o perspectivă cât mai clară asupra temei de dezbatere, în zilele premergătoare evenimentului concurenții vor avea parte de diferite activități menite să le prezinte aspectele tehnice legate de tema propusă, precum și un training dedicat abilităților de a vorbi în public. 

Desfășurare

În primele două zile participanții vor fi angajați în discuțiile din cadrul Comitetelor, la finalul cărora vor avea întocmită o Rezoluție, act care să ateste istoricul deciziilor și inițiativelor luate în cadrul respectivului grup.

A treia zi coagulează experiențele din primele două zile, adăugând o bornă importantă în experiența deprinsă în cadrul evenimentului: susținerea rezoluțiilor în plen, cu public divers care să includă studenți, cadre didactice și reprezentanți ai companiilor din domeniul aeronautic.

We'll help you
get there!
Post-Event
Construit în jurul conceptului de unitate, DebateX Unity și-a propus antrenarea gândirii critice a tuturor concurenților și dezvoltarea pe plan comunicațional a acestora, punând în discuție o temă atractivă și de interes, anume ‘Supersonic Aircraft’.

Evenimentul a fost precedat de două săptămâni în care au avut loc seminare de ordin tehnic, specifice fiecărui comitet, iar pe lângă acestea, participanții au beneficiat și de un training dedicat dezvoltării abilității de a vorbi în public.
În ziua de sâmbătă, în cadrul fiecărui comitet au avut loc sesiuni de brainstorming, au fost stabilite strategiile, s-au împărțit roluri și, cel mai important, s-a lucrat în echipă într-un mod organizat. Urmând ca, duminică, în cadrul Adunării Generale a Comitetelor, să se expună cele mai inedite idei pentru rezolvarea problemelor existente în procedurile actuale din domeniul aerospațial.

Juriul, format din profesori ai Facultății de Inginerie Aerospațială, a punctat Rezoluțiile alcătuite în cadrul fiecărui comitet de către participanții îndrumați de Chairperson-ul reprezentant.

După finalizarea dezbaterii propriu-zise a avut loc o sesiune de Open Panel Discussion, în care reprezentanții desemnați ai fiecărui comitet, alături de membrii juriului, au discutat teme precum: rolul transportului supersonic, influența acestuia asupra mediului și cum va arăta viitorul pentru acest tip de transport.

Așa cum se întâmplă în orice concurs, după muncă, a existat și răsplată, fiind desemnați trei câștigători. În urma acestui eveniment, fiecare participant a plecat cu o experiență în plus, cu un bagaj mai mare de cunoștințe și, mai ales, cu zâmbetul pe buze.