DebateX Prologue 2019 a reprezentat ediția de debut a acestui eveniment. Însumând un total de 15 participanți, acesta s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie, în cadrul Bibliotecii Universității POLITEHNICA București.
Subiectul discuțiilor acestei prime ediții a fost strâns legat de conceptul de Management și Design Aeroportuar. Pentru a avea o imagine cât mai bine conturată asupra acestui concept, tema de dezbatere a fost „Strategia de punere în funcțiune a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav”.
Pentru ca discuția să cuprindă cât mai multe aspecte ale acestei teme, participanții au fost divizați în 4 echipe:
- Comitetul „Infrastructure”;
- Comitetul „Security”;
- Comitetul „Network”;
- Comitetul „Safety”;
Concursul a fost jurizat de către persoane cu expertiză în domeniile de interes ale DebateX, respectiv: două cadre didactice, alături de un reprezentant al Companiei Naționale de Aeroporturi București și un delegat din partea studenților, cu vechime considerabilă în cadrul concursurilor de dezbatere.
.fri
training
Deschiderea evenimentului a reprezentat o introducere în lumea dezbaterilor pentru participanți, ei având parte de un training interactiv axat pe abilitățile de comunicare și gestionarea emoțiilor. Ulterior, pentru a facilita relaționarea între membrii echipelor, au avut loc o serie de activități de cunoaștere.
.sat
rezoluție
Sâmbătă, cea de-a doua zi a evenimentului, a fost momentul în care participanții distribuiți pe comitete au pregătit discursurile din cadrul concursului. Pentru realizarea acestui lucru, echipele, alături de mentorii lor, au fost nevoite să analizeze și să stabilească informațiile pe care aveau să le prezinte în cadrul Adunării Generale ale Comitetelor. La finalul zilei, fiecare comitet a avut de întocmit o Rezoluție, un act care să ateste istoricul deciziilor luate în cadrul echipei.
.sun
prezentare
Însumând toate experiențele zilelor anterioare, ziua de duminică a reprezentat desfășurarea propriu-zisă a concursului, echipele regăsindu-se în ipostaza de a prezenta rezoluțiile și de a argumenta alegerile făcute în plen. Fiind un concurs de dezbatere, participanții au fost nevoiți să susțină veridicitatea ideilor lor, împotriva contraargumentelor venite din partea celorlalte comitete.