Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Aircraft Workshop 2019
Cea de-a doua ediție a evenimentului Aircraft Workshop a avut loc în perioada 11-13 Octombrie și a adus împreună atât studenții Facultății de Inginerie Aerospațială, cât și pe cei ai Universității POLITEHNICA București pentru a participa la construirea unor aeromodele.

Desfășurarea evenimentului

  • Text Hover
Cei 71 de participanți au fost împărțiți în câte 12 echipe, fiecare grup având alături membrii ai departamentului tehnic pregătiți să îi îndrume în vederea realizării aeromodelului.
Echipele au avut la dispoziție două zile pentru realizarea unui aeromodel. Prima zi a avut un rol introductiv, oferindu-le participanților timpul necesar pentru a se familiariza atât cu informațiile tehnice, cât și cu mediul în care își vor desfășura activitatea. Urmând ca spre finalul zilei echipele să înceapă construcția machetelor.

Cea de-a doua zi a constat în continuarea muncii începute cu o zi în urmă, astfel folosindu-se de cunoștințele acumulate în ziua anterioară și de ajutorul îndrumătorilor, echipele au realizat aeromodele funcționale.
  • Text Hover
Lansarea aeromodelelor a reprezentat punctul maxim de interes în cadrul celei de-a treia zi a evenimentului, aceasta desfășurându-se într-un mediu propice, în cadrul unui hangar al companiei ROMAERO. Așa cum se întâmplă în cadrul oricărui concurs, după finalizarea lansărilor, participanții au așteptat cu nerăbdare rezultatul jurizării, criteriile principale luate în calcul fiind lungimea și durata zborului.
În încheiere, putem spune că evenimentul a reprezentat un real succes, deoarece prin toate activitățile desfășurate studenții de anul întâi au avut oportunitatea de a lua contactul cu o mică parte din ceea ce reprezintă industria aerospațială și, de asemenea, de a-și îmbunătăți cunoștințele tehnice, dar și abilitățile de comunicare și lucru în echipă.