Studenții Facultății de Inginerie Aerospațială au fost primiți cu brațele deschise în luna Noiembrie, de către compania TAROM. În cadrul Vizitei Tehnice, studenții prezenți au avut oportunitatea de a face cunoștință cu Departamentul CAMO, urmând o vizită în hangar, unde aeronave precum Boeing 737-800 și ATR-uri le-au încântat privirile tuturor. Diverse aripi și motoare le-au stârnit interesul participanților, iar întrebările legate de acestea au curs în valuri.
O echipă tânără, energică și entuziasmată a amintit importanța unei priviri de ansamblu atunci când îți propui să îți construiești o carieră în domeniul aerospațial, cunoștințele diverse făcând diferența, pavând drumul spre un adevărat succes.
Vizita s-a încheiat lăsând în sufletele tuturor participanților o dorință pură de a ajunge să își urmeze visul și pasiunea pentru acest domeniu, exact așa cum au făcut-o și tinerii ingineri TAROM.
TURBOMECANICA este o companie ce se ocupă cu producerea componentelor pentru aeronave și reprezintă, de asemenea, unul dintre principali parteneri ai Asociației noastre, fiind un ajutor constant în cadrul diferitelor activități desfășurate de EUROAVIA București.
În ziua de 16 Ianuarie 2020, studenții Facultății de Inginerie Aerospațială, dornici să afle cât mai multe informații referitoare la activitățile companiei, au luat parte la Vizita Tehnică desfășurată în cadrul TURBOMECANICA. Dorința de a cunoaște le-a fost îndeplinită de membrii companiei care i-au preluat și i-au îndrumat prin ramurile uzinei. Legătura dintre îndrumători și studenți s-a realizat foarte ușor, dat fiind faptul că aceștia au fost și ei, la rândul lor, absolvenți ai facultății noastre.
Au fost prezentate mai multe zone reprezentative ale companiei, printre care, componenta de asamblare și montare a pieselor de elicoptere, aflată în strânsă legătură cu partea de control al calității materialelor folosite și a pieselor. Împreună cu acestea, studenții au putut observa și partea de tratamente termice, dar și modul în care acestea sunt aplicate asupra pieselor.
Reprezentanții TURBOMECANICA au explicat în detaliu procesele de fabricație participanților, răspunzând la toate întrebările curioșilor, cu multă profesionalitate.
Pentru studenții interesați de sistemele de propulsie ale unui avion sau elicopter, care doresc să urmeze o carieră focusată pe aceasta zonă, oportunitatea oferită de reprezentanții TURBOMECANICA a fost una inedită, presărată cu informații reprezentative pentru domeniul abordat.
Mulțumim pe această cale companiei TURBOMECANICA, pentru timpul acordat și pentru dorința de a împărtăși cunoștințele studenților Facultății de Inginerie Aerospațială!
Teoria este o cale sigură prin care studenții reușesc să își însușească într-un mod cât mai eficient și exact cunoștințele din domeniul ales. Cu toate acestea, oare nu toți ar prefera să aibă oportunitatea de a fructifica tot ceea ce au învățat prin cunoașterea mediului și a contextului în care teoria se transforma în practică? Răspunsul este ușor de intuit.
Vizita tehnică din data de 3 Decembrie 2019, ce a avut loc în cadrul companiei ROMAERO, a reușit să fascineze studenții din anul întâi prin prezentarea diferitelor hangare în care se desfășoară analiza, mentenanța sau tratarea structurii avioanelor, aceștia pășind pentru prima dată într-un "spital" al avioanelor și fiind martori la procesele desfășurate pe acestea: "Pot spune că am văzut cu ochii noștri cum arată cu adevărat organele unui avion".
De asemenea, studenții mai mari s-au bucurat din plin de această șansă de a discuta cu ingineri din industrie, de a intra într-un avion și de a observa îndeaproape elemente de structură și de restaurarea acesteia.
Experiența de la compania ROMAERO a avut un impact deosebit în conturarea unor noi orizonturi pentru cei ce vor avea de ales o carieră în domeniu în următorii ani: "Vizita tehnică mi s-a părut fructuoasă, deoarece am avut ocazia să vedem rolul unui inginer în industria în care urmează să activăm, dar și parcursul lui zilnic. Invitația de la ROMAERO mi-a dat speranța unui viitor al carierei în țară, dar și nerăbdarea de a activa cât mai repede în domeniu." sens, vizitele tehnice joacă un rol covârșitor în drumul pe care studenții facultății noastre îl au de parcurs pentru dezvoltarea lor profesională. Luând parte la astfel de experiențe, ei intră în contact direct cu ingineri, tehnicieni și mediul în care aceștia lucrează, conturându-și astfel perspectivele de viitor.