George Stoian
În cadrul primei ediții de SUCCESS TALKS a acestui an universitar, George Stoian a preluat postura de orator. Acesta nu s-a sfiit să relateze nicio parte a poveștii sale profesionale, fie ea un eșec sau o reușită. Domnul Stoian activează în domeniul ingineriei aerospațiale de 7 ani. El lucrează în prezent în cadrul companiei ALTEN Delivery Center București, coordonând proiecte de design. Activitatea lui până în prezent a constat în abordarea a diferite proiecte, atât în țară, cât și în afara ei.
Greutățile, dar și momentele de reușită, l-au adus pe George Stoian în poziția de succes pe care o ocupă în prezent, dar și în fața noastră. Destăinuirile lui au oferit audienţei speranța unei cariere de succes în industria aerospațială, dar și motivația necesară de a dobândi tot ce ne-am propus.
“Chiar m-a motivat, mai ales că George Stoian nu a avut un parcurs lin în cariera sa. Într-un fel, mi-a dovedit că, prin ambiție și determinare poți atinge culmile propuse, indiferent de greutățile parcursului.” - Alexandra Ștefania Cășuneanu, anul 1.
Deși acestea sunt cuvintele unui singur EUROAVIAn, și în mințile noastre, ale celorlalți participanți, s-a născut aceeași idee, sub o formă sau alta, datorită acestui eveniment.
Mulțumim George Stoian pentru destăinuirea curajoasă, inspirație și motivație!
Success Talk - A New Frontier
"Success is where preparation and opportunity meet", iar de această dată, 4 figuri reprezentative ale European Space Agency și Institutul de Științe Spațiale, Dr. Șandor Kruk, Dr. Marco Sirianni, Dr. Tim Rawle și Dr. Laurențiu Caramete, s-au întâlnit în cadrul ediției din 18 Februarie a evenimentului SUCCESS TALKS - A New Frontier, pentru a ne împărtăși câteva dintre misterele profesiilor lor.
Pasionați de necunoscut, motivați de posibilitatea de a privi Universul mult mai departe, mai în profunzime, dar și încurajați de tehnologia avansată, acești patru domni ne-au familiarizat cu ceea ce se intitulează "James Webb Space Telescope" (JWST). Menit să îl înlocuiască și chiar să învingă limita predecesorului său, Hubble Telescope, acesta a fost imaginat pentru a deschide o nouă frontieră în domeniul spațial, făcând posibil studiul celor mai îndepărtate stele și galaxii din Univers, adică formele primare ale galaxiilor, dar și înțelegerea modului de formare a acestora.
Experiențele împărtășite cu mult entuziasm și implicare de către invitații noștri ne-au convins pe noi, studenții Facultății de Inginerie Aerospațială, că niciun țel nu este imposibil de atins atunci când dorința de a reuși estompează teama față de piedicile pe care, inevitabil, le vom întâlni în drumul nostru către succes. Iar nu în ultimul rând, am înțeles încă o dată, importanța și eficiența pe care o echipă închegată o asigură în orice proiect în care ne angajăm.
Mulțumim invitaților noștri pentru orizontul pe care ni l-au deschis și pentru motivația pe care ne-au insuflat-o!