Rocket Workshop 2016

 

După un an de pauză, unul dintre cele mai reuşite evenimente organizate de EUROAVIA Bucureşti, Rocket Workshop, a revenit în forţă pentru cea de-a 5-a ediţie, însoţit de sloganul “Make rockets part of your life!”.

Viziunea Rocket Workshop 2016 a fost formarea unei comunități de oameni uniţi, ce vor să învețe partea tehnică și teoretică a rachetomodelismului, să işi dezvolte abilitățile de comunicare și lucru în echipă, capacitatea de analiză, de luare a deciziilor în situații de criză și să capete agilitatea necesară construirii rachetei sub presiunea timpului.

În perioada 6-8 mai 2016, 100 de studenţi de la Universitatea POLITEHNICA Bucureşti au construit 20 de rachete pe parcursul a 13 ore de muncă. Aceştia au lucrat sub îndrumarea şi supravegherea a 10 traineri experimentaţi. În ultima zi a evenimentului, rachetele au fost lansate de pe Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” București şi au atins altitudini de aproximativ 400 m, cu 200 m mai mult decât înălţimile atinse la ediţia precedentă Rocket Workshop.

Echipele câştigătoare au fost premiate cu 5 zboruri a câte 15 minute cu ULM-ul în cadrul Aeroclubului „Aurel Vlaicu” şi 5 lecții de zbor în cadrul simulatorului de elicopter din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă. De asemenea, s-au premiat echipe pentru: partea teoretică, cel mai frumos design, cea mai bună cooperare în echipă, cel mai bun timp de zbor.

Ediţia 2016 a avut ca parteneri: Fokker Engineering România, Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” București, Școala Superioară de Aviație Civilă, Comoti, Fornetti şi s-a bucurat atât de sprijinul Ministerului Transporturilor  cât şi de o colaborare cu Antena Stars, câteva lansări fiind transmise live în platoul RĂI DA’ BUNI.

Rocket Workshop 2016 s-a încheiat cu success după 3 zile pline, participanţii plecând acasă cu o experienţă unică, noi prieteni şi mult entuziasm pentru urmatoarea ediţie.