Rocket Workshop 2016

  • cel mai de amploare proiect, unde echipe de studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București intră în competiție prin construirea și lansarea unui racheto-model;
  • scopul este de a determina studenții să își dezvolte capacitățile de lucru în echipă și să învețe partea tehnică a unui racheto-model;
  • viziunea este de a crea o comunitate de oameni uniți care să se bucure împreună de roadele muncii lor.

În cadrul proiectului 100 de studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București, implicit Facultatea de Inginerie Aerospațială, sunt împărțiți în 20 de echipe, iar fiecare echipă va contrui câte o rachetă ce va fi lansată la finalul evenimentului. 

Modul de formare aleatoriu al echipelor are misiunea de a determina studenții să își dezvolte abilitățile de comunicarecapacitatea de analiză asupra ideilor și deciziilor propuse de ceilalți membri, toate acestea testând potențialul de lucru în echipă al fiecărui participant.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a trei zile:

În prima zi se vor anunța echipele, acest lucru implică faptul că fiecare student își va cunoaște colegii; urmând ca apoi experții noștri în racheto-modelism să le explice pașii necesari pe care participanții trebuie să îi urmeze pentru construirea rachetei atât teoretic, cât și practic; modul de optimizare al fiecărei componente întrucât racheta va fi construită în două trepte.

În cea de-a doua zi echipele vor stabili caracteristicile generale ale rachetei, vor alege materialele necesare construirii acesteia și vor efectua calculele pentru alegerea design-ului. Experții noștri vor fi alături de echipe pe tot parcursul desfășurării construcției pentru a le oferi suport tehnic și teoretic.

În cea de-a treia zi va avea loc ultima parte a evenimentului – lansarea rachetelor și premierea echipelor. Aceasta din urmă se va face conform analizei performanțelor fiecărei rachete în parte de către un juriu specializat. Observarea întregii lansări va fi realizată de către: Partenerii Media, sponsorii evenimentului, organizatorii EUROAVIA București și spectatori. La sfârșitul zilei experții noștri vor lansa o machetă Nike Hercules care va avea atașată camere în vederea filmării evoluției acesteia.

Rocket Workshop este un proiect prin intermediul căruia studenții vor dezvolta lucrul în echipă, vor învăța partea tehnică și teoretică ce o presupune procesul de construire a unei rachete și vor lansa, în final, macheta sărbătoririi evenimentului.