Rocket Workshop 2017

 

Asociaţia EUROAVIA Bucureşti a organizat în perioada 12 – 14 mai 2017 cea de-a 6-a ediţie a proiectului de amploare Rocket Workshop, o competiţie ce urmăreşte lucrul în echipă şi procesul de construire al unui rachetomodel.

Evenimentul a avut ca scop dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale ale participanţilor, aducându-le totodată un plus de cunoştinţe în domeniul rachetomodelismului.

S-a ţintit către formarea unei unităţi între studenţi, atât în cadrul EUROAVIA Bucureşti cât şi în Universitatea POLITEHNICĂ Bucureşti, obiectiv ce a fost îndeplinit prin participarea celor 78 de studenţi din 8 facultăţi diferite, împărţiţi în 17 echipe ce au construit tot atâtea rachete.

Evenimentul s-a desfăsurat pe perioada a 3 zile, conform programului prezentat mai jos:

  • 12 mai: echipele participante au luat parte la un training specializat, condus de specialişti în rachetomodelism şi apoi s-au familiarizat cu materialele necesare construirii rachetelor
  • 13 mai: studenţii au calculat, au testat şi în cele din urma au construit cu success cele 17 rachete
  • 14 mai: pe Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” București, au fost lansate rachetele studenţilor, ce au depăşit altitudini de 300 m, cât şi cele construite de trainerii EUROAVIA,  ce s-au înălţat peste 400 m; ziua încheindu-se cu premierea echipelor câştigătoare

Rocket Workshop 2017 a fost un eveniment de succes, publicitatea ajungând la peste 40.000 de persoane. Această ediţie le-a oferit participanţilor 3 zile memorabile şi a demonstrat potenţialul asociaţiei de a aduce Rocket Workshop la un nivel superior în anul 2018.