Istoric

Asociația Europeană a Studenților la Inginerie Aerospațială (EUROAVIA) a fost fondată în 1959. Asfel, în prezent ne bucurăm de mai mult de 50 de ani de activitate. Asociația a crescut fructuos de la 3 societăți fondatoare la 45. Ai noștri mai mult de 2000 de membri își deschid acum aripile în 20 de tări europene.

A fost fondată la inițiativele unui grup de studenți din Aachen care au conștientizat situația instabilă a industriilor aerospațială și astronautică, existente din cauza lipsei de cooperare cu sectoarele economice mai importante.

După lungi dezbateri între cele 3 țări (Germania, Franța și Olanda), soluția favorabilă a fost numită „O bună colaborare între industriile aeronautică și aerospațială din țări diferite.” Pe baza acestui principiu au luat naștere rând pe rând cele 45 de societăți afiliate.

32 de ani mai târziu, în anul 1991, a fost înființată EUROAVIA București de către Radu Cioponea.

ciopy

Radu Cioponea – Senior Expert la EUROCONTROL

Motivația acestuia de a da naștere EUROAVIei în cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială de la Universitatea POLITEHNICA din București a pornit de la dorința de deschidere și inițiere în colaborările europene.

De la înființare până acum s-au desfășurat diverse evenimente și proiecte ce au avut ca scop principal dezvoltarea profesională și personală a membrilor precum: congrese, simpozioane, fly-in-uri, vizite tehnice, workshop-uri tehnice (printre cele mai renumite se află Rocket Workshop, Paper Plane Contest, etc.) atât la nivel național cât și internațional.

*Vezi mai multe*