International

La nivel internațional, EUROAVIA este formată din 46 grupuri locale, cu 2000 de membri proveniți din 20 de țări și are următoarele obiective:

  • să promoveze cooperarea în domeniul aerospațial;
  • să reprezinte pe plan internațional studenții la inginerie aerospațială;
  • să familiarizeze studenții cu viitorul mediu de lucru prin contactele cu industria.

EUROAVIA este condusă de Comitetul de Conducere Internațional care este format, de obicei, din 5 membri: este condus de un Președinte care este susținut de: un Secretar, un Trezorier și doi Membri Executivi.

Comitetul de Conducere este ales primăvara, în cadrul EMEAC (Electoral Meeting of EUROAVIA Congress). În cadrul AMEAC (Annual Meeting of EUROAVIA Congress) 50 de reprezentanți ai societăților afiliate se întâlnesc pentru a discuta și a decide asupra politicilor actuale și viitoare ale Asociației EUROAVIA. 

Una din modalitățile de colaborare cu facultăți, membri din societățile afiliate, studenți și parteneri se face prin intermediul Working Grupurilor – WG (echipe de membri motivați care își pun la dispoziție timpul și cunoștințele to build the wings of their future).

La nivel internațional se desfășoară mai multe tipuri de evenimente, fiecare focusându-se în dezvoltarea anumitor aspecte specifice și toate sunt organizate de societățile afiliate. 
Calendarul evenimentelor internaționale de anul acesta este:

1