AEROCONSULT 2018

AEROCONSULT 2018 se află anul acesta la cea de-a IX-a ediție și își dorește să creeze un mediu mult mai activ, interacțiunea dintre reprezentanții companiilor și studenți să fie încurajată, necesitățile ambelor părți fiind astfel mai bine definite și înțelese.

Structura celor două zile va fi schimbată față de edițiile anterioare, aducând o nouă înfățișare evenimentului pentru atingerea misiunii acestuia, de a ajuta la conturarea viitoarelor cariere ale tinerilor aspiranți și de a facilita atât întâlnirea, cât și interacțiunea dintre aceștia și companiile din domeniul aerospațial.

Companiile vor fi grupate și vor susține prezentări în funcție de aria de expertiză, de activitatea desfășurată în mod predominant, dar și de dorința acestora. După prezentarea companiilor pe baza specializării, acestea sunt invitate la ceea ce este cunoscut ca “open panel discussion”. Ideea de “open panel discussion” este concepută ca fiind o discuție deschisă între reprezentanții companiilor, de preferat angajați, proaspăt absolvenți și participanții la eveniment, condusă de către o persoană calificată.

Acest tip de discuție are rolul de a ajuta participanții să conștientizeze importanța unui internship efectuat în timpul facultății, precum și noțiunile teoretice necesare în funcție de specializarea aleasă. Acest concept are ca scop relatarea mai detaliată și interactivă a experiențelor trăite în mediul de lucru din cadrul companiilor de către absolvenți, posibil proaspăt angajați, aceștia putând să se identifice mai ușor cu cei aflați în fața lor. Angajații ce vor participa la panel-uri vor avea ocazia de a purta discuții libere în jurul unui subiect predefinit și de a le răspunde studenților la întrebări, deschiderea fiind mai mare datorită actualității studiilor efectuate.