AEROCONFERENCE 2016

Proiectul a fost desfășurat în anul 2016 și elemente cheie ale ediției au fost:

  • primul proiect de tip dezbatere între EUROAVIA București, Facultatea de Inginerie Aerospațială și companiile din industrie;
  • scopul este de a îmbunătăți și consolida relația dintre cele trei părți anterior menționate;
  • viziunea este de a discuta pe larg și de a găsi soluții pentru oportunitățile de dezvoltare referitoare la profesarea în domeniul aerospațial la finalizarea studiilor.

Proiectul are următoarele obiectiveaducerea la cunoștință a relației anterior enunțate; menționarea oportunităților referitoare la profesarea în domeniul aerospațial după finalizarea studiilor; crearea unei mai bune conexiuni între companii, facultate și studenți; expunerea nevoilor și cerințelor companiilor implicate.

Proiectul se divide în trei părți astfel:

Prima parte este întâlnirea oficială dintre EUROAVIA București, Facultatea de Inginerie Aerospațială și companii, în care fiecare își exprimă, pe rând, ideile, sugestiile, nevoile referitoare la subiectele vizate. La conferință vor lua parte: câte o persoană reprezentantă per companie (sau două), conducerea Facultății și membri delegați EUROAVIA București. Este esențial ca fiecare companie să propună teme de discuție care să vizeze ariile de interes ale părților implicate.

Partea a doua are loc după prima jumătate și presupune dezbaterea și implementarea de noi idei asupra subiectelor anterior discutate, finalizându-se cu decizii care urmează a fi puse în aplicare.

Partea a treia reprezintă întalnirea dintre EUROAVIA București și studenții facultății de Inginerie Aerospațială în care acestora le sunt aduse la cunoștință cele discutate și concluzionate, urmând ca apoi să-și exprime impresiile. Finalizarea proiectului este reprezentată de un follow-up. Se menționează că oricine poate participa la a treia parte a proiectului. Un feedback din partea companiilor, studenților și facultății este necesar în vederea îmbunătățirii și perfecționării următoarelor ediții ale evenimentului.

În vederea atigerii câtor mai multe puncte de interes, înainte de desfășurarea propriu-zisă a conferinței, studenții facultății vor primi formulare pentru propunerea temelor de discuție. În acest scop, va avea loc totodată o întâlnire între reprezentanții studenților și EUROAVIA București, în care se vor propune, analiza și concluziona subiectele ce urmează a fi dezbătute în cadrul conferinței.

Pentru o transmitere a informațiilor într-un mod cât mai obiectiv, o popularizare mare, care are ca scop aducerea la cunoștință a temelor discutate și transmiterea acestora cu o precizie cât mai bună persoanelor direct vizate, conferința este înregistrată atât video, cât și audio.